Er worden tal van voedingsadviezen gegeven rondom acne. Zie jij door de bomen het bos nog?
In de opleiding ‘Voeding en acne’ gaan we onder andere in op de zin en onzin van allerlei voedingspatronen en vertellen wij je waar je op moet letten bij het beoordelen ervan. Ook zullen we alle laatste wetenschappelijke inzichten op het gebied van een gezond voedingspatroon en de huid met je delen, zodat je weer helemaal up to date bent. Bovenal leer je alle kennis praktisch toe te passen, zodat je een absolute meerwaarde kunt bieden tijdens jouw behandelingen. De opleiding bestaat uit 10 modules en wordt verstrekt in de vorm van interactieve video’s die je op elk gewenst moment kunt volgen. Lees hieronder meer…
Leerdoelen en inhoud
Praktische informatie
Docent(en): Mw. MSc. S. M. Jordaans. Diëtist en voedingswetenschapper/epidemioloog is hoofddocent van de opleiding. Bij vragen denken onze diëtisten graag mee met jouw casussen en geven direct antwoord op jouw inhoudelijke vragen.
Datum: De opleiding start dagelijks. Zodra je je hebt ingeschreven en jouw betaling binnen is krijg je toegang tot de opleidingsomgeving. Je kunt de opleiding dan op een door jou gewenst moment en in jouw tempo kunt volgen. De opleiding duurt ca. 19 uur, ofwel 2,5 dag. Je mag hier zolang over doen als je wilt, zolang je deze maar binnen een jaar afrond.
Tijd: Je kunt de opleiding op elk gewenst moment volgen, pauzeren of opnieuw volgen. Je krijgt een jaar lang toegang tot de opleidingsomgeving en kunt gebruikmaken van het contact met onze diëtisten. Zij denken graag mee met jouw casussen. Tip: maak een goede planning. Hulp nodig? Dan helpen wij je daar bij door met je mee te denken. Leren moet vooral leuk en relaxed zijn!
Locatie: Online (via een laptop, tablet of smartphone).
Duur: Het doorlopen van alle modules zal ongeveer 19 uur in beslag nemen, afhankelijk van hoe snel je door de video’s en opdrachten heen gaat. Je hebt hier een heel jaar de tijd voor.
Kosten: €349,- (excl. 21% BTW) voor de gehele opleiding, inclusief lesmateriaal, examen EN certificaat.
Doelgroep en vereist beginniveau: Schoonheidsspecialisten, huidtherapeuten, diëtisten, voedingskundigen, cosmetisch artsen en dermatologen met basiskennis op het gebied van de anatomie en fysiologie van de huid en kennis van micro- en macronutriënten.
Accreditatie: Geaccrediteerd met 19 punten voor schoonheidsspecialisten (SKIN).
Werkvorm: Je volgt verschillende webcollege’s/videoclips, beantwoordt oefenvragen, maakt praktijkopdrachten en leest interessante literatuur.
Toetsing: Als je alle modules hebt doorlopen dien je een schriftelijk (open boek) examen te voltooien. Het examen bestaat uit multiple choice vragen. Elke 2 maanden kijken we de gemaakte examens na. Heb jij jouw examen ingeleverd en jouw evaluatieformulier ingediend dan kijken we ook jouw examen na. Bij een voldoende ontvang je jouw persoonlijke deelnamecertificaat en regelen wij indien van toepassing jouw accreditatiepunten.
Aanmelden: Door je in te schrijven via de inschrijfbutton (bovenaan deze pagina of hieronder) kun je deelnemen aan de opleiding. Je krijgt dan een mail met factuur en betaallink. Zodra de betaling is voldaan ontvang je een bevestiging van jouw inschrijving en alle informatie die je nodig hebt voor jouw deelname. Lees deze goed door voordat je start.
Algemene voorwaarden: Door je aan te melden ga je akkoord met de algemene voorwaarden rondom aanmelding, afmelding en betaling.
Ook interessant voor u:
Online opleiding ‘Voeding en rosacea’
Verdiep je in de rol van voeding op rosacea en leer nieuwe kennis direct praktisch toe te passen. Deze specialisatie, geïnspireerd door de nieuwste wetenschappelijke inzichten, biedt een diepgaande…
Compleet opleidingspakket ‘Voeding en huid’
Dit uitgebreide pakket met specialisaties biedt een complementaire en wetenschappelijk onderbouwde benadering van de relatie tussen voeding en de gezondheid van de huid. Investeer in uw expertise en…
Online opleiding ‘Voeding en huidveroudering’
Ontdek geavanceerde strategieën om de tekenen van huidveroudering te vertragen en cliënten te helpen een jeugdige uitstraling te behouden, waarbij voeding als waardevol ondersteunend element wordt…